سایت همسریابی هلو


خواندن آيه صيغه محرميت موقت چگونه است؟

صيغه محرميت موقت به طور غیرمستقیم به ازدواج موقت اشاره می‌کند و در فقه اسلامی، از آيه صيغه محرميت موقت به عنوان یکی از دلایل شرعی بودن صیغه استفاده می‌شود.

خواندن آيه صيغه محرميت موقت چگونه است؟ - صيغه


خواندن آيه صيغه محرميت موقت

آيه صيغه محرميت موقت

در اسلام، ازدواج موقت یا همان صیغه به عنوان یک راه‌حل شرعی برای ایجاد رابطه موقت بین زن و مرد تعریف شده است. این نوع ازدواج بر اساس اصول و ضوابط فقهی و با رعایت شرایط خاصی انجام می‌شود. در مورد صیغه محرمیت، آیه خاصی در قرآن به طور مستقیم به آن اشاره نمی‌کند، اما به طور کلی احکام مربوط به ازدواج موقت از تفسیر برخی آیات و روایات استخراج می‌شود.

یکی از مهم‌ترین آیات که برخی علما آن را مرتبط با ازدواج موقت می‌دانند، آیه ۲۴ سوره نساء است. این آیه درباره احکام ازدواج و روابط زن و مرد صحبت می‌کند:

آیه ۲۴ سوره نساء:

وَأُحِلَّ لَكُم مَّا وَرَاءَ ذَٰلِكُمْ أَن تَبْتَغُوا۟ بِأَمْوَٰلِكُم مُّحْصِنِينَ غَيْرَ مُسَٰفِحِينَ ۚ فَمَا ٱسْتَمْتَعْتُم بِهِۦ مِنْهُنَّ فَـَٔاتُوهُنَّ أُجُورَهُنَّ فَرِيضَةًۚ وَلَا جُنَاحَ عَلَيْكُمْ فِيمَا تَرَٰضَيْتُم بِهِۦ مِنۢ بَعْدِ ٱلْفَرِيضَةِۚ إِنَّ ٱللَّهَ كَانَ عَلِيمًا حَكِيمًا

ترجمه: "و برای شما حلال است زنان دیگر، به شرط آنکه با اموال خود آنها را طلب کنید، در حالی که پاکدامن باشید نه زناکار. پس هنگامی که از آنها بهره‌مند شدید، مهرشان را به عنوان فریضه‌ای واجب به آنان بدهید، و بر شما گناهی نیست که پس از تعیین مهر با یکدیگر توافق کنید. به راستی که خداوند دانا و حکیم است."

تفسیر و ارتباط با ازدواج موقت

عبارت "فَمَا ٱسْتَمْتَعْتُم بِهِۦ مِنْهُنَّ" در این آیه به معنای "هر زمان که از آن‌ها بهره‌مند شدید" است و برخی از مفسران آيه صيغه محرميت موقت را به ازدواج موقت مرتبط می‌دانند. به این دلیل که در این نوع ازدواج، مرد باید مهریه زن را تعیین و پرداخت کند و مدت زمان رابطه نیز مشخص است. این تفسیر بر اساس روایات و احادیث اهل بیت (ع) بیشتر مورد تأیید قرار گرفته است.

صیغه محرمیت

در ازدواج موقت، یکی از مهم‌ترین مراحل، خواندن صیغه محرمیت است. این صیغه باید به زبان عربی و با نیت شرعی انجام شود. زن و مرد باید شروط و مدت زمان ازدواج را تعیین کرده و پس از آن، صیغه را بخوانند. متن صیغه معمولاً به این شکل است:

  • زن می‌گوید: "زَوَّجْتُكَ نَفْسِي فِي الْمُدَّةِ الْمَعْلُومَةِ عَلَى المَهرِ الْمَعْلُومِ."

    (یعنی: من خودم را برای مدت مشخص و با مهریه مشخص به همسری تو درمی‌آورم.)

  • مرد می‌گوید: "قَبِلْتُ."

    (یعنی: قبول کردم.)

نتیجه‌گیری

آيه صيغه محرميت موقت به طور غیرمستقیم به ازدواج موقت اشاره می‌کند و در فقه اسلامی، از آيه صيغه محرميت موقت به عنوان یکی از دلایل شرعی بودن صیغه استفاده می‌شود. با این حال، انجام این نوع ازدواج نیازمند رعایت شرایط و اصول شرعی خاص است که باید به دقت رعایت شوند.

 

مطالب مشابه


آخرین مطالب